Pim de Jager

in 10 vragen

Even voorstellen: Pim de Jager

Sinds de zomer van 2019 werkt Pim de Jager als technisch directeur bij Aquacare. Pim is opgeleid als milieutechnoloog, is gek op wintersporten en drinkt naar eigen zeggen te veel espresso. Maar wat weten we nog meer van hem? Tijd voor een nadere kennismaking met tien vragen aan Pim.

1. Hoe zou je jezelf omschrijven?

Altijd een lastige vraag die ik liever aan een ander stel, maar ik zal een poging wagen. Ik houd van technisch complexe vraagstukken, waarin de theorie gecombineerd kan worden met de praktijk. Ik heb thuis een werkplaats en houd ervan om met m’n handen bezig te zijn. Dat probeer ik het liefst te combineren met mijn academische achtergrond. Verder ben ik, denk ik, goed in staat om me in mensen te verdiepen, ik houd van luisteren en niet onmiddellijk zelf het woord te nemen. Met die eigenschap probeer ik leiding te geven binnen een aantal organisaties en draagvlak te creëren. Oer-Hollands polderen zonder te langdradig te worden werkt voor mij tot nu toe goed in deze functies. Tot slot heb ik een boel hobby’s en ben ik veel met verschillende sporten bezig. Ik ben van mening dat je je niet blind moet staren op één aspect in het leven, zeker niet alleen op betaald werk. Zelfontwikkeling door middel van dingen doen waar je plezier in beleeft, dat betaalt zich dubbel en dwars terug, ook op de werkvloer.

2. Hoelang werk je al bij Aquacare en waarom ben je er gaan werken?

Ik werk bij Aquacare sinds de zomer van 2019. Zoals zoveel dingen in het leven is dat begonnen met een toevalstreffer; ik kwam de eigenaar van Aquacare tegen op een Congres in Canada en we hadden een interessant gesprek aan de bar. Eenmaal terug in Nederland hebben we dat gesprek voortgezet en niet veel later ben ik bij Aquacare aan de slag gegaan. En dat was nog ruim voor Carnaval in Den Bosch, dus om legitieme redenen!

3. Wat zie jij als jouw voornaamste uitdaging(en) als technisch directeur?

Ik ben verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling bij Aquacare, maar ook voor een aantal managementtaken en een stuk initiële marktonwikkeling. Ik heb momenteel naast Aquacare ook nog andere verplichtingen, dus voorlopig is die combinatie nog wel eens een uitdaging qua tijdindeling. Verder is er altijd spanning tussen het onderzoekgedeelte en het in de markt zetten van een nieuwe technologie: wanneer ga je van het ene traject over in het andere? Het voorspellen van wanneer we zo ver zijn en daar tijdslijnen aan verbinden is denk ik de moeilijkste vraag die ik krijg binnen Aquacare.

4. Wat vind je het leukste aan je werk?

De verschillende mensen met wie ik mag werken en de vrijheid waarmee ik aan het werk kan. Binnen werkbare kaders is bij ons heel veel bespreekbaar. Daarnaast zijn we groot genoeg om slagkracht te hebben, maar klein genoeg om met veel verschillende aspecten van het bedrijf bezig te zijn; Ik houd wel van een diverse baan.

5. Wat is de grootste kracht van Aquacare?

De openheid van zaken. We pinnen ons niet vast en kijken om ons heen. We zijn bereid om dingen te proberen en in innovatie te investeren. En dat zien onze klanten ook, we dringen ons niet op, maar leveren maatwerk en gaan graag met ze in gesprek.

6. Wat heb jij met water?

Ik ben opgeleid als milieutechnoloog en houd me al sinds mijn afstuderen bezig met zeer innovatieve waterzuiveringstechnieken. Dat doe ik nog steeds in Nederland en in het buitenland, al met al consumeert dit het leeuwendeel van mijn werktijd. Daarnaast houd ik van zeilen en heb ik vroeger veel geroeid. Het allerliefst zie ik water echter in vaste vorm! Als er ijs ligt in Nederland zul je mij niet op kantoor vinden en ik heb een aardige voorraad verschillende soorten ski’s en snowboards in huis.

7. Hoeveel water drink jij per dag?

Te weinig kraanwater en teveel espresso, vrees ik. Hoewel ik laatst een rapport heb gelezen waarin wordt beargumenteerd dat koffie ook behoorlijk hydrateert, dus dat stelt me weer wat gerust.

8. Waar ben je het meeste trots op?

Dit vind ik nog een lastigere vraag om te beantwoorden dan vraag 1! Ik houd het daarom maar een beetje vaag. Ik ben denk ik het meest trots op het feit dat ik me bezig kan houden met zaken die ik leuk vind en daarmee in staat ben geweest een mooi leven op te bouwen.

9. Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Vakantie is sowieso een favoriete bezigheid. Maar als ik moet kiezen, ga ik graag naar afgelegen plekken waar niet al te veel mensen te vinden zijn. Dat valt tegenwoordig niet mee, maar in Canada en Scandinavië heb ik me al aardig kunnen uitleven.

10. Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

‘s Nachts staat mijn telefoon op ‘niet storen’ modus, dus als je me wakker wilt maken zul je bij mij voor de deur moeten staan. Met dat als gegeven mag je me voor alles wakker maken waarvan je het zelf de moeite van het midden in de nacht langskomen waard vindt!

Contactinformatie

Aquacare
Graaf van Solmsweg 56-58
5222 BP ’S-HERTOGENBOSCH

T: +31 (0) 73 624 71 71
E: info@aquacare.nl
Algemene voorwaarden Aquacare