Samenwerking wetenschap

De markt staat niet stil en behoeftes veranderen. Aquacare investeert continue in de ontwikkeling van betere en milieuvriendelijke oplossingen in samenwerking met diverse universiteiten, instituten en marktpartijen. En maakt daarbij intensief gebruik van de wetenschap.

Kies voor science in water

Het Engelse woord ‘Science’ is afkomstig van scindere, Latijn voor knippen of scheiden. En dat is wat we bij Aquacare doen. Elke uitdaging knippen we op in stukjes en voor elk stuk proberen we een oplossing te bedenken. Dit is de basis voor onze innovaties. Komen wij er niet uit, dan zullen we alle connecties in ons netwerk inzetten om toch tot een resultaat te komen.

Unieke koelwaterbehandeling

Een goed voorbeeld daarvan is onze unieke koelwaterbehandeling BiOPhree®. Middels een speciale adsorptietechniek in het suppletiewater wordt het van nature in water aanwezige – en voor bacteriegroei essentiële – nutriënt fosfaat namelijk tot een absoluut nulpunt gereduceerd. Dit voorkomt een voedingsbodem voor bacteriegroei in zowel nieuwe als bestaande installaties. Simpel, uiterst effectief en absoluut duurzaam en groen.

Voorwaarde hierbij is dat in de installatie geen fosfaathoudende elementen en toevoegingen meer worden gedaan, waaronder fosfaathoudende kalkremmers. Als alternatief ontwikkelden we samen met onze partner een biologisch afbreekbaar antiscalant (biopolymeer). Dit zorgt ervoor dat er een volledig chemie-arme installatie ontstaat met alle voordelen van dien.

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op

Contactinformatie

Aquacare
Graaf van Solmsweg 56-58
5222 BP ’S-HERTOGENBOSCH

T: +31 (0) 73 624 71 71
E: info@aquacare.nl
Algemene voorwaarden Aquacare