Rioolwaterzuivering

Voldoen aan de regels en slim hergebruik

De eisen voor afvalwater worden steeds strenger. Zeker met de komst van de nieuwe Kaderrichtlijn Water, die de kwaliteit van oppervlakte- en grondwater in Europa waarborgt. Traditioneel werd er gekozen voor chemische fosfaatverwijdering, maar met deze methode wordt de verscherpte fosfaatnorm niet altijd gehaald. Aquacare’s innovatieve BiOPhree®-technologie biedt uitkomst.

Lees meer over BiOPhree®

Rioolwaterzuivering conform de wet

Rioolwaterzuivering biedt steeds meer mogelijkheden voor energiebesparing en terugwinning van nutriënten zoals fosfaat. Een te hoge fosfaatconcentratie in het effluent van de RWZI zal bijdragen aan eutrofiëring van het oppervlaktewater. En dit resulteert op zijn beurt weer in een slechtere oppervlaktewaterkwaliteit met alle gevolgen van dien. Aquacare helpt RWZI’s met BiOPhree® om aan alle wettelijke eisen te voldoen. Niet alleen door effectieve fosfaatverwijdering, maar ook door terugwinning van het fosfaat in vloeibare vorm ten behoeve van hergebruik.

In 2050, heeft de wereld nodig:

%

meer eten

%

meer energie

%

meer schoon water

Maak rioolwaterzuivering toekomstbestendig

  • Voldoe aan de actuele lozingsnorm voor fosfaten
  • Fosfaat slim terugwinnen en hergebruiken
  • Betaalbaar en modulair systeem, dus schaalbaar en daarmee toekomstvast

Wetgeving rioolwaterzuivering

De lidstaten van de EU hebben in de Kaderrichtlijn Water afgestemd dat in 2027 al het grond- en oppervlaktewater van goede kwaliteit moet zijn. BiOPhree® heeft zijn nut op dit gebied inmiddels bewezen. Zowel binnen de landsgrenzen als daarbuiten. Zo heeft het als proefoplossing deel uitgemaakt van de George Barley Water Prize, The Baltic Sea Challenge en het Water Mining H2O-project.

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op

Contactinformatie

Aquacare
Graaf van Solmsweg 56-58
5222 BP ’S-HERTOGENBOSCH

T: +31 (0) 73 624 71 71
E: info@aquacare.nl
Algemene voorwaarden Aquacare