Antiscalant | Met een duurzame afdruk

Aquacare levert een antiscalant dat gebaseerd is op een herwinbare plantaardige grondstof. Een dat tevens fosfaat- en stikstofvrij is en een gunstig eco-toxprofiel heeft. Wel zo duurzaam.

Het CMI-molecuul waarop deze antiscalant is gebaseerd heeft drie eigenschappen waardoor het als antiscalant optimaal functioneert. Ten eerste houdt het vrije ionen in oplossing zodat deze geen onoplosbare zoutcomplexen kunnen vormen. Ten tweede voorkomt het kristalgroei doordat het als het ware om beginnende kristalletjes heen gaat zitten. Ten slotte kan het kleine kristalletjes gesuspendeerd houden.

Een effectief groen alternatief
De fossiele, fosfonaat gebaseerde varianten kunnen dit vaak niet allemaal tegelijkertijd. Daarom worden er vaak blends gemaakt van twee of drie verschillende acrylaten zodat het water goed te behandelen is. De CMI gebaseerde antiscalant is dan ook een zeer goed alternatief voor de huidige antiscalants en werkt, afhankelijk van de samenstelling van het voedingswater, zelfs beter.

Voordelen
CMI kent twee duidelijke hoofdvoordelen namelijk het groene karakter en de verlaging van de operationele kosten. Het product is namelijk duurzaam, bioafbreekbaar en draagt niet bij aan biofouling, omdat het geen fosfor en stikstof bevat.

Toepassing
De CMI gebaseerde antiscalant is toepasbaar voor de productie van drinkwater. Het voldoet aan de KIWA-ATA-eisen en NSF-standard 60, maar het is ook geschikt voor waterbereiding voor de voedingsindustrie, zoals bierbrouwerijen en de productie van proceswater.

Aquacare is u verder graag van dienst bij:

Advies en ontwerp

Bouw, installatie en implementatie

Controle, beheer en onderhoud

Chemische en mechanische reiniging

Legionellapreventie

Advies en ontwerp

Waterbehandelings-chemie

Waterbehandelings-apparatuur

Wateranalyses

Legionella-analyses

Opstellen legionella-beheersplan

Chemisch reinigen

Mechanisch onderhoud

Graaf van Solmsweg 58
5222 BP  ’S-HERTOGENBOSCH
T: +31 (0) 73 624 71 71
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.