Femke de Grauw

in 8 vragen

Even voorstellen: Femke de Grauw

Femke de Grauw zorgt voor de vrouwelijke touch binnen het directieteam van Aquacare. Begin 2012 binnengekomen als financieel manager en sinds 2019 financieel directeur en aandeelhouder. Maar wat weten we nog meer van haar? Tijd voor een nadere kennismaking.

1. Met welke drie woorden zou je jezelf omschrijven?

Straight, ondernemend en betrouwbaar.

2. Wat zie jij als jouw voornaamste uitdaging(en) als financieel directeur?

Een goede vraag, want er liggen veel uitdagingen. Niet alleen in de functie zelf en in het bedrijf, maar ook vooral in de wereld waarin we leven. Ontwikkelingen gaan harder dan ooit en de impact is vaak groter. Innoveren op alle niveaus binnen de organisatie is dan ook lang geen nice to have meer, maar een must. Dan moet je snel kunnen schakelen en inschatten wat de risico’s zijn en wat de kansen. Dat vraagt op zijn beurt weer om een overstijgende blik en je kunnen blijven focussen op de spreekwoordelijke stip op de horizon.

 3. Wat vind je het leukste aan je werk?

Die is het makkelijk: het team! Op dit moment zijn we hard aan het groeien en gebeuren er veel mooie dingen. Stilzitten en nietsdoen is nu eenmaal niet aan ons besteed, en dat zit er van beneden tot boven in de organisatie in. Die daadkracht en het vertrouwen zijn natuurlijk zeker in deze tijd fantastisch! Verder houd ik van de dynamiek van de dag, het snelle schakelen en weer hop, door naar het volgende. Geen dag is hetzelfde.

4. Wat is volgens jou de grootste kracht van Aquacare?

Naast de mensen, is vooral innovatie onze succesversterker. Niet alleen qua producten, maar ook qua processen en businessmodellen. We investeren continue in de ontwikkeling van betere en milieuvriendelijke oplossingen en doen dat in samenwerking met diverse universiteiten, instituten en marktpartijen, daarbij intensief gebruikmakend van de wetenschap. We geloven immers dat het altijd beter kan en in het feit dat je samen meer bereikt dan alleen.

5. Wat heb jij met water?

Ik verdien er mijn boterham mee en betaal er de hypotheek van, ha, ha. Nee, even serieus: water is altijd en water is overal. Ons lichaam bestaat voor ruim de helft uit water, de oppervlakte van de aarde voor 70%, en we hebben schoon water simpelweg nodig om te bestaan. Voor ons ‘bijna’ vanzelfsprekend, voor één miljard mensen in de wereld helaas nog steeds niet.

6. Hoeveel water drink jij per dag?

Volgens mij is twee liter de norm en om eerlijk te zijn haal ik dat vaak niet. Dat compenseer ik dan wel weer – net als de rest van mijn collega’s – ruimschoots met het zwarte spul zonder de suiker.

7. Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Op dit moment alles buiten de landsgrenzen. En hoewel ik echt enorm kan genieten van cultuursnuiven in Rome of het mooie Madrid, heeft Azië mijn hart gestolen. Inmiddels mag ik me rijk rekenen dat ik af mocht reizen naar diverse Aziatische landen. Stuk voor stuk juweeltjes. Niet alleen wat betreft de schoonheid, natuur en veelzijdigheid van de landen, maar vooral ook wat betreft de vriendelijkheid, openheid en gastvrijheid van de mensen die er wonen. Daar kunnen wij nog veel van leren.

8. Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

Je kunt me het beste gewoon laten slapen; daar worden we allebei beter van. Maar mocht je een poging willen wagen, zou ik ervoor zorgen dat je in ieder geval sushi bij je hebt!

Contactinformatie

Aquacare
Graaf van Solmsweg 56-58
5222 BP ’S-HERTOGENBOSCH

T: +31 (0) 73 624 71 71
E: info@aquacare.nl
Algemene voorwaarden Aquacare